Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės

**GISHTEZA**
    **GISHTEZA**
    Founder & Administratore

Numri i postimeve : 3718
    Vendi : andej ,kendej
    Data e rregjistrimit : 27/05/2007

Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės Empty Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės

Mesazh nga **GISHTEZA** 2/4/2008, 07:45

Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės

Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės Rovena3Stefa“Pėr herė tė parė do tė kėndoj njė kėngė me motive nga jugu i Shqipėrisė, qė mė tepėr anon nga zona e Dropullit. Duke qenė se kėtu ka gisht edhe origjina ime, mendova se, pse jo”

Edituar pėr herė tė fundit nga GISHTEZA nė 2/4/2008, 07:47, edituar 2 herė gjithsej
    **GISHTEZA**
    **GISHTEZA**
    Founder & Administratore

Numri i postimeve : 3718
    Vendi : andej ,kendej
    Data e rregjistrimit : 27/05/2007

Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės Empty Re: Origjina e vėrtetė e Rovena Stefės

Mesazh nga **GISHTEZA** 2/4/2008, 07:46

-Si do tė prezantohet Rovena nė klipin mė tė ri, pėr tė cilin ju jeni duke punuar?
    “Ėshtė hera e parė qė unė zgjedh njė stil krejt ndryshe nga ai me tė cilin kam dalė deri mė sot. Prej disa javėsh jam duke punuar pėr kėngėn time mė tė fundit, qė do tė jetė pjesė e albumit mė tė ri qė unė do tė lanēoj nė muajt e verės. Mendoj se kjo ėshtė njė risi pėrgjatė gjithė kėtyre viteve karrierė muzikore qė unė kam, pasi pėr herė tė parė do tė kėndoj njė kėngė me motive nga jugu i Shqipėrisė, qė mė tepėr anon nga zona e Dropullit. Sigurisht, kjo nuk do tė thotė qė do kėndoj nė gjuhėn greke, por do tė vij me njė performancė tepėr tė gjetur. Me kėtė hit tė ri, besoj se publiku dhe gjithė fansat e mi do tė njohin anėn tjetėr tė karakterit tim muzikor”.
    -Kėnga popullore nuk ėshtė mė njė risi pėr ju, por pse zgjodhėt motivet krahinės sė jugut e jo ato tė Shqipėrisė sė Mesme, me tė cilat keni eksploruar deri mė tani?
    “Kisha kohė qė po studioja momentin e duhur pėr tė gjetur diēka speciale nė muzikėn time. Duke qenė se kėtu ka gisht edhe origjina ime, mendova se, pse jo, mund tė kėndoja shumė mirė edhe nė kėtė zhanėr. Jam duke punuar vėrtet fort pėr tė prodhuar diēka cilėsore, por qė sėrish nuk do tė dalė nga rryma e turbofolku”.
    -Si ke menduar qė ta pėrshtatėsh pamjen e jashtme me stilin e kėngės tėnde tė fundit?
    “Sigurisht qė nė njė videoklip muzikor, njė vend goxha tė rėndėsishėm e zė edhe luku. Duke qenė se kjo kėngė ėshtė me motive nga jugu i Shqipėrisė, edhe unė mendoj se do gjej njė veshje qė do alternohet me populloren dhe modernen, pasi pa kėtė tė fundit e kam shumė tė vėshtirė tė dal si nė klipe, ashtu edhe nė koncerte e spektakle ku jam e ftuar. Ndėrsa modelin e flokėve kam nisur qė ta ndryshoj, ku nga ngjyra e zezė, i kam ēelur nė kafe. Kam nisur tė punoj me stilisten time edhe pėr veshjet qė do tė pėrdor nė klip dhe jam e bindur qė do tė shihni njė Rovenė krejt ndryshe”.
    -Sa i takon videoklipit, ke menduar qė ta realizosh brenda, apo jashtė Shqipėrisė?
    “Kisha mbi pesė vjet qė videot e mia i bėja nė studiot e Kosovės e Maqedonisė dhe vjet m’u mbush mendja qė tė provoja edhe njė shqiptare. Duke qenė se nga bashkėpunimi i fundit nė kėngėn “Adresė pa emėr” kam mbetur e kėnaqur, si me metodikėn, cilėsinė dhe stafin e punės, mendoj se edhe kėtė vit do tė punoj me njė studio produksioni kėtu nė Tiranė”.
    -Rovena, kohėt e fundit tė kemi parė shumė tė angazhuar me klipe e kėngė tė reja. Ndėrkohė qė kėtu nė Tiranė i keni shmangur totalisht pjesėmarrjet nėpėr festivale e kompeticione tė rėndėsishme muzikore. A ka ndonjė arsye pėr kėtė zgjedhje tėnden?
    “Festivalet nė pėrgjithėsi u pėrkasin sistemeve tė ngushta tė vlerėsimit. Ato nuk mbėshteten nė vlerėsimin nga njė masė e gjerė kritikėsh muzikorė apo profesionistė tė kėsaj fushe tė artit. Duke parė edhe manipulimet apo problemet qė lindin ēdo vit nė festivalet tona, e kam parė si mė tė arsyeshėm diferencimin. Dikur e shihja si tė domosdoshme pjesėmarrjen nė to, pasi ishin e vetmja mėnyrė promovimi, ndėrsa sot jam e kėnaqur me gjithēka kam arritur pėrmes koncerteve e klipeve qė unė bėj”.
    -Qė sigurisht janė njė metodė e gjetur komercializmi?
    “Pa diskutim. Thuajse ēdo javė unė kam ftesa pėr tė kėnduar si brenda, ashtu dhe jashtė Shqipėrisė. Javėn e kaluar isha nė Belgjike dhe Itali, me disa koncerte rresht. Kėtė javė do tė jem nė Zvicėr dhe mezi po pres edhe sezonin e verės qė ka koncerte pafund”.
    -Ju jeni pronare e njė lokali tepėr tė njohur nė qytetin e Durrėsit. Sa biznesmene e ndjen veten dhe a do tė kėndosh edhe sivjet tek bari yt?
    “Fakti qė shumė njerėz e dinė qė ai ėshtė lokali im, mė ka shtuar goxha klientelė. Kėtė verė kam menduar qė tė bėj njė tjetėr investim tė madh tek lokali im, si nė infrastrukturė, ashtu edhe nė mėnyrėn e menaxhimit. Nė sezonin e verės do ketė mė shumė kėngėtarė tė njohur tė ftuar, nė mėnyrė qė ēdo mbrėmje tė jetė ndryshe nga tjetra”.
    -Po kėtė verė, do tė jetė i ftuar sėrish miku yt Shpat Kasapi?
    “Nuk ka pikė dyshimi qė po. Shpati ėshtė njė nga miqtė e mi mė tė mirė, me tė cilin kam pasur goxha bashkėpunime muzikore. Shpesh kėndojmė nė tė njėjtat vende, kemi kaluar pushimet bashkėrisht dhe ai vazhdon tė jetė njė nga miqtė e mi specialė”.
    -Si do t’i komentoje thashethemet qė kanė lindur pėr ju tė dy? Madje, nė njė tė pėrditshme shqiptare ėshtė shkruar se Rovena ndahet nga i dashuri pėr Shpat Kasapin…
    “Unė ju siguroj qė gjithēka ėshtė nė kuadrin e thashethemeve dhe njerėzve dashakeqė. Unė njoh Shpatin, tė dashurėn e tij dhe shpesh kemi dalė bashkėrisht dhe nuk ka vend pėr kėsi aludimesh”.
    -Do tė ketė tė tjera bashkėpunime muzikore mes ju tė dyve?
    “Sė shpejti mendojmė qė tė bėjmė njė videoklip sė bashku. Do tė jetė njė potpuri me kėngė popullore qė ne kemi nisur ta kėndojmė nė Kosovė, por qė mė nė fund do e finalizojmė me njė klip”.
    -Realisht, a ka tė dashur Rovena Stefa?
    “Kam njė jetė shumė impenjiative dhe kryefjala e ditėve tė mia ėshtė vetėm muzika, pra nuk kam tė dashur”.

Ora ėshtė 15/11/2024, 14:29