Ai nuk hesht, pёrkundrazi nuk pushon sё foluri. Ka njё zё qё pipёtin si njё sorrё acaruese. Pёrveē kёsaj ka edhe njё mimikё fytyre tё neveritshme qё nuk e duron njeri. ёshtё trashaluq, me gushё tё rёnё dhe sy tё mbyllur nga dhjami. Barkalec sigurisht. I veshur gjithmonё me njё palё pantallona stofi tё errёta, pa model dhe njё kёmishё pambuku shkruar nё tё BOSS. Kёshtu ia bёnte qejfin vetёs. Punёt nuk i ecnin keq, pёr torollak qё ishte. [url=][/url]Por tё kesh njerez te zgjuar pёrreth qё kanё nevojё tё punojnё deri aty sa ti nёnshtrohen kёtij njeriu tё thare nga trutё dhe mendimet, tё bёn mё BOSS se kurrё. Ky qe burri qё im atё vendosi tё mё jepte. U justifikua se bukuria dhe pafajshmёria ime do tё kishin edhe rehatinё e kёshtu une do tё isha e kompletuar. Sado tё mё hakёrrehej zemra dhe mendja kundra kёtij vendimi ishte e pamundur, ndryshё do tё quhesha turpi i fisit. Nuk mё kishte munguar edukimi apo shkolla dhe mund tё them qё nё librat qё kam lexuar kam gjetur muratorё tё mirё pёr tё ndёrtuar vetvetёn. Vendosa tё pranoja vendimin e babait tim, por nё tё vёrtete vendosa ta bёja bossin njeri hundёulur dhe mё pas tё dilja nga ajo shtёpi pa turp dhe tё martohesha me njё njeri qё ska nevojё ta shkruajё edhe nё ballё pёr tu evidentuar si boss. Koha kalonte si njё pёrpёlitje sysh dhe u gjenda shpejt para ditёs sё dasmes sё madhe , siē dёshironte im atё ta quante. Asnjё nuk pёrtonte te kujdesej pёr mua! Babai ndryshe si asnjёhere tjeter ma shprehte dashurinё nё format mё tё ndryshme dhe ēdo ēast hynte e dilte nga dhoma ku rrija unё , me njё ēehёr tё shqetёsuar, pse ta mohoj! Dasma ishte vendosur tё ishte nje ritual traditash tё vjetra tё vendit. Nё ēdo dasёm qё pёrsёriteshin na ishin bёre sjellje te mёsuara dhe per nje moment nqs hutoheshe nuk dalloje nёse ishte dasma jote apo dasma e ndonjё tjetre. Vetёm kur shikoje dy burra tё panjohur qё tё mbanin prej krahёsh, atёhere kujtoheshe se ishe nisur pёr nё vendin e panjohur ku do kalojё gjithё jetёn tёnde. Ndonjёhere pyesje vetёn se mos ndonjёri prej tyre ishte yt shoq, pasi kishte nuse qё as nuk e kishin idenё se si mund tё dukej burri qё natёn nё vijim si rastёsisht do tё ishte nё njё shtrat me tё. Pёr fat unё e dija kush ishte im shoq. E kisha pare me qindra herё. Mbahej si njё burrё i kohёs dhe i moderuar, ndaj dhe vinte kur ti tekej nё shtepinё tonё. E kisha parё tё lёevizte kokёn sa andej kёndej dhe tё rrotullonte sytё vёrdallё nё ēdo cep tё shtёpise pёr tё gjetur gruan e tij te ardhshme, domethёnё mua, mirёpo kisha arritur gjithmonё mё anё tё justifikimeve tё mos bёhesha e pranishme nё ambjentet e shtёpise ku mund tё ndodhej ai. Mё thonin gjithmonё se kisha lindur mё njё dhuratё tё paēmuar si bukuria dhe se ēdo gjё qё mё pёrkiste ishte harmonizuar nё njё mёnyre te padiskutueshme nё kёtё bukuri. Pikerisht edhe unё kёtё desha. Ai tё mos mё shihte kurrё. Tё mos i shkonte kot kёnaqёsia e syrit, por ta vuante sa ti hyja ne shtёpi. Siē thashё dy burrat qё mё mbanin prej krahu mё nxorёn deri poshte tek kroi i fshatit ku u ndalёn peё tё pire ujё e pёr tё freskuar kafshёt. Dielli piqte me sa fuqi kishte dhe velloja i trashё qё mё mbulonte nga koka tek kёmbёt mё lagej nga djersёt qё rridhnin vrik nga qafa nё kurriz. Me inatosnin kur i shikoja tek luanin me uje, duke lagur njёri tjetrin sikur tё kishin pasё qёnё fёmijё nёn dhjetё vjec. U mata tiu flas e tiu kerkoja ujё, por jo, nuk duhej tё bija nё sy. Tё gjithё duhet tё besonin se gjithēka ishte tradicionalisht e paster. Gruaja nuk flet. Gruja nuk ka kёrkesa. Gruaja duron. Edhe une si grua , seriozisht durova. Me atё vapё do tё kishin pёlcitur tё gjithe po tё mos pinin ujё e jo unё mё gjithё atё cohё tё trashё qё kisha siper meje. Edhe pse rruga qe e gjatё, unё nuk e ndjeva shumё. Mendoj se dielli mё kishte rёnё nё kokё dhe mё kishte pёrgjumur, ndaj edhe u pёrmenda kur ca plaka vikasnin me tё madhe njё kёngё pёr nusen e per deren e shtёpisё. Ishte menyra mё e keqё pёr tё dalё prej atij gjumi tё rёnduar e tё padёshiruar. Zbrita nga ku kisha hypur me ndihmёn e dy burrave tё tjerё tё cilёt nuk i kisha parё ndonjёherё. Sapo zbrita pashё njё meso burrё, nё prag tё derёs, i zbukuruar me veshje popullore. Ndёrsa afrohesha mё vinte tё qeshja pasi dallova tim shoq, i cili me gjith mundimin pёr tu rregulluar kishte mbetur po ai trashuluqi qё ta neveriste. Po ai Bossi! Nuk u bёra fare merak. Faktikisht po tia kisha thёnё ndokujt kёto gjёra qё mendoja do mё merrnin pёr tё sёmurё, pёr tё marrё, ose mё e keqja pёr tё pёrdalё. Do mё thonin se vetem gratё bien nё duart e burrave e jo burrat nё duart e grave. Fundja kaq kishte dhёnё kjo botё pёr gratё. . . , e fundja kaq mend kishte dhёnё kjo bote pёr tim atё. Nganjёherё pyesja vetёn se si e mori guximin tё mё shkatёrronte jetёn. Me siguri po tё mos kishte qёnё njё tjetёr me mendimet e mija ne kokё kёtu, do tё kishte vuajtur gjithё jetёn nёn kёtё strehё mjaftueshёm tё trishtё. U afruam pranё e ai mё shtrёngoi krahun sikur do ti ikja pikёrisht nё atё ēast. E pashё se u zverdh dhe u mbulua nga djersёt, kur mё pati pranё. Ēuditёrisht unё ndjehesha mirё, pa asnjё lloj emocioni. Pikёrisht tani mё erdhi nё mendje se kush ishte burri apo gruaja. Nuk mund tё thoshte njeri qё e kishte nga emocionet e dashurisё qё ndjente pёr mua, pasi ai nuk e njihte dashurinё. Ai ishte thjeshtё i pasigurtё. E gjithё dasma ishte njё mori zhurmash, tingujsh, kёngёsh, gotash, dehjesh qё mua smё ngjallёn asnjё ndjenjё. Kjo nuk ishte dasma ime. Erdhi darka dhe e dija qё tani duhet tё isha mё e fortё se kurrё. . , shumё mё zgjuar se asnjё natё tjetёr. Dera u hap me njё gёrvishtje tё hollё e tё gjatё dhe ai hyri brёnda. Dhoma ishte e mobiluar sipas shijeve tё tij moderne. Jo keq. E pashё me kujdes qё hoqi xhaketёn dhe e vuri nё kurriz tё karriges. Unё qёndroja nё kёmbё jo shumё larg tij. Mё kishin thёnё gjithmonё se atij nuk i punonte truri, ose nё vend tё trurit ka kashtё. E unё ēmendova? Ti vija flaken kashtёs, vetёm kaq!E pashё qё afrohej. Me duart e trasha e tё qullura kapi vellon fort sikur tё ishte dicka e rёndё dhe e vёshtirё tё levizej nga fytyra ime. E ngriti lart me shpejtёsi dhe unё ula sytё nё tokё, si njё grua tradicionale. Mё kapi nga shpatullat dhe mё ktheu ngadalё me shpinё. U mundua tё zbёrthente fustanin me delikatesё, por ishte shumё e pakuptimtё delikatesa pёr duart e tij. Dridhej i tёri, ndёrsa mua mё vinte tё qeshja . Motra mё kishte folur gjithmone se si sillen burrat natёn e parё tё martesёs dhe cdo gjё mё dukej mё kuptim. Fundja sot isha bёrё e shoqja , pse tё mos mё zhvishte. Mirёpo im shoq ishte qullac. Mё nё fund e hoqi dhe fustanin dhe une isha para tij vetёm nё kёmishё nate. Ai ngeli aty. Mu duk sikur i iku fryma. Shumё rast i mire ky. U ktheva nga ai e pashё dhe i fola: -Faleminderit!Tani natёn e mirё. - dhe pa u zgjatur flurova poshtё mbulesave. Ai mbeti nё mes tё dhomёs dhe nuk bёri as njё hap, asnjё gjёst dhe nuk nxirrtё asnjё pёshpёrimё. Mё shikonte gjatё , pa lёvizur, i shashtisur gjithmonё e mё shumё. Unё mbylla sytё dhe ndjeva qё ai pёr shumё kohё nuk lёvizi. Tё them tё drejtёn nuk e kisha fare parasysh tё nesёrmen nё mёngjes nёse kishte fjetur nё tё njёjtin shtrat me mua apo jo, sepse kur unё u ngrita ai nuk ishte aty. Dola nga kuzhina dhe e pashё tё ulur nё tavolinё. E pёrshёndeta sikur mos tё kishte ndodhur asgjё, dhe fundja asgjё nuk ndodhi dhe shkova pёr ti bёrё kafenё. Mё ndiqte me sy nё ēdo lёvizje qё bёja. Nganjёhere si ato nuset e reja i falja ndonjё buzёqeshje shumё tё shtirur dhe ai shkrihej i tёri. Me vizita e njerёz kaloi dita. Ai doli nё punё, si do tё dilte ēdo ditё nё vijim. Nuk vonoi shumё dhe erdhi darka. Mu duk sikur tani kishte mbledhur forcat dhe ishte i bindur se do tia arrinte qёllimit sonte. Fundja pse jo?! Isha nusja e tij. Si njё natё mё pёrpara isha shtrirё para tij. Ai erdhi , hapi mbulesat dhe u afrua prane meje. I thashё se bёnte vapё dhe ai mu pergjigj se e dinte. Pastaj mori guximin tё thoshte se kёtё natё nuk donte vape, por donte zjarr. Duke u sjellur si njё femёr tradicionale, jo moderne , pa kёto teprime i rashё me pёllёmbё fytyrёs dhe u hoqa shumё e ofenduar dhe sillja lot tё rremё nё sy. Nuk do kisha guxuar tё qёlloja njeri tjetёr nё fytyrё, por fakti qё ishte pikerisht ai qё po qёlloja, nuk mё bёri pёrshtypje. Ai u orovat tё mё kёrkonte tё falur, por une i klitha tё largohej nga krevati im. Ai shtangu e pas pak mori jastёkun e tij dhe doli nga krevati. Inatin e atij zjarri ia mbajta pёr mё shumё se tre javё. I lashё tё kuptonte se duke qёnё njё vajzё e edukuar me tradita e zakone, kjo mёnyrё e tij e kishte bёrё mё tё vёshtirё dhёnien time ndaj tij. Keshtu ai pranoi, duke mё dhёnё kohё tё rritesha e tё piqesha me plot kuptimin e fjalёs. Gjithmonё nё sy tё tjerёve ne ishim ēifti i dasmёs sё madhe. Pasi kaluan pesё muaj atij filloi ti hipe gjaku nё kokё dhe dhoma e gjumit , sidomos krevati i ishin bёrё armiku numёr njё. Jeta ime normale jashtё e brёnda atij krevati vazhdonte tё ishte e njejtё. Por gjithmonё me atё dёshirёn e madhe tё isha sёrish e lirё dhe tё mos e lejoja mё tim atё tё ngatarrohej me jetёn time, e aq mё tepёr njё burrё tё mё quante plaēkё tё tij. Shikoja gjithmonё e mё shumё sё entuziaszmi i tim shoqi sa vinte e binte dhe durimi po i sosej. Tani kisha filluar gjithmonё tё gjeja ēikёrrima pёr tu grindur mё tё dhe ai po shkatёrrohej nga nervat. Njё herё guxoi tё ngrintё zёrin duke bёrtitur se, unё bukuroshja isha vetёm e tija, vetёm pёr trupin e tij. . . dhe aty ia dhashё tё qeshurёs me tё madhe. . . Nuk e kisha parё aq tё gjindosur si atё natё. Filloi tё fiste mbi ndёrshmёrinё e tij ndaj meje dhe mbi idenё se unё nuk i jepesha sepse nuk jam e vyrtytshme, ose isha e dashuruar me ndonjё tjetёr. Deri sa mё nё fund arriti aty ku desha unё. U betua se jo shumё gjatё ka pёr tё mё qёndruar besnik. Dhe se do tё mё shkatёrronte jetёn. Kur tё doja unё nuk do tё donte ai. As nё kёtё pikё nuk kisha mbetur mbrapa. Ёshtё thёnё se lavirat egzistojnё qё nga kohёt e lashta dhe unё nuk hezitova tё takoja atё qё i kishte rёnё pёr hisё vendit tonё. Nuk po kalonte shumё kohё. Kisha 6 muaj qё kisha bёrё dasёm kur ndodhi e tmerrshmja. Njё natё tё thellё, kur dёgjova bagёtitё tё bёrtisnin, dola pёr tё parё ēpo ndodhte dhe pashё tim shoq qё po jepej e merrej me lavirёn e vendit tonё. Bёrtita e tmerruar nga ky fakt, gjithashtu mora edhe njё tё shkelure syri nga ajo tjetra. Pa u vonuar shumё, valixhet qё as nuk i kisha prishur dhe ato qё kisha bёrё gati njё natё mё pёrpara i mblodha dhe u riktheva rrugёs pёr nё shtёpi. . .
Edituar pėr herė tė fundit nga nė 16/9/2007, 12:34, edituar 1 herė gjithsej